Diensten

Welke diensten kan ik leveren?

Birdie taxeert uw waardevolle gouden en zilveren voorwerpen en/of sieraden ten behoeve van verzekering, successie of bij een inboedelverdeling. Naast het taxeren koop ik ook in en kan ik voor u bemiddelen bij aan- of verkoop. Ik kan u adviseren en voor u bemiddelen in aan- en verkoop van sieraden, losse diamanten of zilverwerk. Door mijn jarenlange ervaring beschik ik over een groot netwerk waarmee ik u van dienst kan zijn.

Inkoop van goederen

Ik koop direct van u en ben geïnteresseerd in juwelen, goud, zilver, munten en zilveren voorwerpen. U kunt hier zelf mee langskomen op ons kantooradres (na telefonische afspraak). Bij inboedels en gelang de situatie kan ik naar u toekomen.

Verkoop van goederen

U kunt in mijn webwinkel terecht voor uiteenlopende voorwerpen tegen scherpe prijzen. Indien u meer informatie wenst ten aanzien van de aangeboden voorwerpen kunt u daar altijd vrijblijvend naar informeren. U kunt op ons kantoor- en showroomadres alle goederen bezichtigen. Dit kan van maandag t/m zaterdag na telefonische afspraak.

Advisering en bemiddeling

Wij kunnen u adviseren en voor u bemiddelen in aan- of verkoop van sieraden, losse diamanten of zilverwerk.

Inkoop van oud goud

Iedereen heeft wel ergens in een laatje of kast oud goud liggen waar jarenlang niets mee gebeurt; losse stukjes goud, kapotte trouwringen, sieraden die u nooit meer draagt omdat ze “uit de mode” zijn. Het geeft niet of dit veel of weinig is, alles is welkom. En u zult verbaasd zijn hoeveel “slapend geld” dit zomaar is.

Maandag t/m zaterdag kunt u na afspraak uw oude goud omwisselen tegen contant geld. Het goud wordt door een vakkundige juwelier bekeken, op een geijkte weegschaal gewogen en aan de hand van vloeistoffen gecontroleerd op het juiste goudgehalte. Ik verzoek u hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee te brengen.

De prijs van het goud is wisselend en wordt dagelijks bepaald door de goudkoers. Uiteraard is het gehalte van het goud ook belangrijk. Zo krijgt u voor 18 karaat goud meer dan voor 14 karaat goud.

Taxaties van uw kostbaarheden

Voor een kostbaarhedenverzekering moet een taxatierapport zijn opgesteld in de zin van artikel 7:960 Burgerlijk Wetboek (bij schade wordt de waarde uitgekeerd, als gemeld in het rapport). Er wordt een duidelijke en uitgebreide omschrijving van het voorwerp gegeven en er wordt getaxeerd tegen een vervangingswaarde. Dit is het bedrag dat nodig is voor het verkrijgen van naar soort, kwaliteit, staat en ouderdom gelijkwaardige voorwerpen. Hierbij worden veelal digitale foto’s van de getaxeerde voorwerpen gemaakt.

Voor successie, een onderlinge verdeling, boedelscheiding of bij een nalatenschap wordt een rapport opgemaakt gebaseerd tegen de waarde in het economische verkeer. Dit is het bedrag dat bij aanbieding ter verkoop op de voor de voorwerpen meest geschikte wijze na de beste voorbereiding, door de meest biedende gegadigde zou zijn besteed dan wel door de verkoper zou zijn ontvangen.

Bij schadegevallen van waardevolle voorwerpen kan ik voor uw verzekeringsmaatschappij een expertiserapport opstellen.

Taxatietarieven variëren van € 12,50 (excl. btw) voor een enkelvoudige taxatie tot € 45,00 (excl. btw) per uur voor een uitgebreide taxatie. Reiskosten (inclusief reistijd) € 0,50 per kilometer.

Afhankelijk van de situatie kan bij een boedelscheiding of nalatenschap volstaan worden met het opmaken van een eenvoudige invertarisatielijst van de te verdelen goederen waarbij een economische dagwaarde wordt bepaald.