De persoon achter Birdie

Over de mens achter Taxatiebureau Birdie

Birdie is een taxatiebureau dat taxaties verricht ten behoeve van verzekering, verdeling of bij een nalatenschap. Margriet Coenraads, gediplomeerd juwelier en diamondgrader verzorgt de taxaties van uw waardevolle juwelen en zilverwerk. Ruim vijf en twintig jaar heeft zij ervaring in het taxeren van kostbaarheden.

Historie van Birdie

Birdie was twintig jaar lang een bekend veilinghuis in de Hoeksche Waard. Een service georiënteerde aanpak en respect voor de klant stonden en staan nog steeds voorop. De naam 'birdie' is een term uit de golfsport. Een birdie betekent een slag beter dan gemiddeld. Birdie wilde met de hamer een slag beter zijn dan gemiddeld! 

Ook nu bemiddel en verhandel ik nog regelmatig voor jarenlang bestaande relaties. Mijn klantenkring bevindt zich overigens niet alleen in de Hoeksche Waard, maar door het gehele land, België en Duitsland. 

J. Coenraads

(overleden 1-6-2012) De heer drs. J. Coenraads was gediplomeerd veilingmeester en algemeen taxateur in kunst, antiek, verzamelingen en curiosa. Hij werkte circa 25 jaar als docent (kunst)geschiedenis bij het Christelijk Voortgezet Onderwijs in de Hoekse Waard.

Hiernaast hield hij zich bezig met wetenschappelijk onderzoek in de commercie van kunst en antiek.

Specialiteiten zijn met name schilderijen en antiquarische boekwerken. Hij hield regelmatig voor allerlei instanties boeiende lezingen over de wereld van kunst en antiek.

M. Coenraads

Mevrouw M.J.A.M. Coenraads-Geldens was aan het veilinghuis verbonden als juwelier en beheerde de goud- en zilverafdeling. Haar vakopleiding volgde zij in Schoonhoven.

Voor het oprichten van veilingbedrijf Birdie is zij in dienst geweest bij enkele juwelierszaken en heeft zij ervaring op het gebied van diamanten opgedaan bij een diamantair.

Bij de Hoge Raad voor Diamant in Antwerpen behaalde zij haar certificaat voor diamondgrader. Ook voor aan- en verkopen van losse diamanten, al of niet verwerkt in sieraden, kan zij voor u bemiddelen.